Fagus sylvatica (Beukenhaag)

De Fagus sylvatica een prachtige multifunctionele plant/boom te koop met diverse soorten bij buitengevoel.com. In het voorjaar zijn deze bomen gerooid uit de volle grond en in potten gezet. Op onze kwekerij staan ze onder een druppelaar. Dus dagelijks krijgen deze bomen hun water en voeding via het druppelsysteem. Groot voordeel van bomen in een container (pot) is dat je ze een geheel jaar door in je tuin kunt planten. Dus ben je in het voorjaar nog helemaal niet zover dat je je tuin aan kunt gaan planten, geen enkel probleem. Gedurende de hele zomer kunt u onze bomen in container bestellen en planten in uw tuin. Een belangrijk punt is dan wel het water geven. Deze bomen zijn gewend aan hun dagelijkse portie water op onze kwekerij.

Beukenhaag

De beuk behoudt zijn blad. Het blad kleurt bruin in de winter maar blijft aan de takken hangen. Zodra de nieuwe knoppen weer uit gaan lopen laat hij zijn oude blad vallen. De beuk is over het algemeen laat met uitlopen. Uiteraard is dit erg afhankelijk van het weer in het voorjaar, maar algemeen bekend is dat alle bomen al aan het uitlopen zijn maar aan de Fagus sylvatica zie je nog niets. Zijn takken en stam zijn licht tot donker grijs en helemaal glad. De Fagus sylvatica heeft een dunne bast. Hierdoor kan deze bast verbranden door de felle zon.

Onderhoud

De Fagus sylvatica lage lei boom is eenvoudig in zijn onderhoud. Snoei, scheer deze boom 1 a 2 x per jaar voor een geweldig mooi resultaat. Zodra je deze boom aangeplant hebt is het een kwestie van water geven. Deze boom vraagt het eerste jaar best wat water. Je hoeft hem het eerste jaar ook zeker niet te snoeien. Na het eerste jaar is het water geven niet meer aan de orde. Zijn wortels kunnen het dan goed aan om het water uit de grond te halen. Nu kun je hem 1x per jaar snoeien. Na een aantal jaren zul je zien dat hij echt super gaat groeien. Om dan het mooiste resultaat te houden adviseren wij om hem dan 2x per jaar te snoeien. In het voorjaar en najaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.