De  Quercus Nigra of in de volksmond ook wel genoemd: de Zwarte eik is een van onze favoriete bomen. Laat je niet misleiden door de naam, zwarte eik klinkt als een reusachtige boom maar dat is het niet.
De meerstammige variant kan wanneer je deze snoeit een ideale lengte krijgen die zowel in de lengte als in de breedte een mooie structuur krijgt.

Wat deze boom zo bijzonder maakt, (buiten de vorm en het blad) is dat de jonge twijgen opvallend bruinrood zijn en de oude bast donkergrijs is. Ook is de bladvorm van de Quercus Nigra erg gevarieerd van omgekeerd eirond tot smal langwerpig, dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd, maar juist die vormen maken het blad zo speciaal.

De bladranden variëren van gaafrandig tot 3-5-lobbig, waarbij de lobben aan de bovenste helft van het blad staan. Het glanzend groene blad geeft de boom een gezonde uitstraling. De boom verdraagt erg veel warmte (al is dat in Nederland niet zo relevant) en houdt van een vrij vochtige maar goed doorlatende, voedzame bodem.

Hoogtemaat

200/250, 250/300, 300/350, 350/700

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.