Malus ‘Red Sentinel’ beveerd

De Malus ‘Red Sentinel’ is een boom die zowel beveerd als sierboom wordt gebruikt.. Hij heeft zijn naam te danken aan het dragen van de rode sierappels. Deze sierappeltjes blijven zeer lang aan de boom hangen. Vaak tot wel eind januari. De Malus ‘Red Sentinel’ blijft als sierboom vrij klein, is dus heel goed geschikt voor in een tuin. Als lage lei is hij een geweldige boom om te dienen als natuurlijke afscheiding. In het voorjaar heeft hij prachtige roze tot een dieproze bloesem. Zijn blad loopt bronskleurig uit wat later verkleurt naar het diepgroen. In de winter laat hij zijn blad vallen maar dan heeft hij zijn prachtig rode appeltjes wat een geweldige sierwaarde geeft in uw tuin.

Grondsoort

De Malus ‘Red Sentinel’ houdt van een voedingsrijke maar ook goede vochtige grond. Hij wil zelfs best groeien op een wat schrale grond als het maar vochtig is en niet te zuur. Deze malus soort verdraagt onderbeplanting erg goed. Hij is goed winterhard. De Malus ‘Red Sentinel’ is erg geliefd bij de vogels door zijn rode appeltjes in de winter. Ook de vlinders zijn dol op deze boom in de zomer.

Onderhoud

De Malus ‘Red Sentinel’ is als lage lei boom erg goed te snoeien. In het voorjaar,  zodra de bloesem is gevallen kunt u hem het beste snoeien. Door dit jaarlijks toe te passen creëer je een geweldig mooi vol scherm. Ook als sierboom is deze boom goed te snoeien. Probeer deze boom jaarlijks te snoeien, hierdoor krijg je een mooie vertakte kroon.  Belangrijk is dat je de bomen in je tuin jaarlijks snoeit. Dit houdt je bomen gezond en geeft je langdurig ontzettend veel plezier aan je tuin.

Hoogtemaat

125/150, 150/175, 175/200, 200/250

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.