Caragana arborescens ‘Pendula’ ( Erwtenstruik )

De Caragana arborescens ‘Pendula’ groeit van nature in gebieden van het midden en zuiden van Azië. Deze soort is een trage groeier. Zijn naam ‘Pendula’ houdt in dat hij groeit met hangende takken, een treurvorm met afhangende, groengele takken. De Caragana houdt van hete zomers, hij neemt genoegen met een zeer schrale grond. Het voedsel en het vocht slaat hij erg goed op in zijn wortels waardoor hij op die schrale grondsoorten ook zeer goed gedijt. De Erwtenstruik is super goed bestendig tegen strenge vorst. Hij behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Dit ivm zijn peulvruchten die deze sierboom in de herfst laat zien.

Bloei

De Caragana arborescens ‘Pendula’ verdraagt extreme koude maar ook extreme hitte, vandaar is dit een boom die super gemakkelijk in ieder zijn tuin tot zijn recht komt. De bloei van deze Caragana is gekenmerkt door de losse trossen, bleekgele bloemen tussen de lichtgroene bladeren. Halverwege het voorjaar begint deze boom te bloeien en dit kan tot aan de zomer voortduren. Deze Caragana arborescens ‘Pendula’ bloeit het beste na een zeer koude winter, gevolgd door een warme zomer. Na de bloei verschijnen in de herfst geelachtige, lange peulen aan de struik. De Caragana arborescens ‘Pendula’ is een geënte boom. Dit wil zeggen hij op een stamhoogte van 180 vermeerderd is. Hierdoor ontstaat de treurvorm zoals deze Pendula dat laat zien.

Snoeien

Snoeien is niet echt noodzakelijk bij de Caragana arborescens ‘Pendula’. De boom groeit vrij traag vandaar dat het niet zo aan de orde is. Toch om een mooie vol vertakte boom te creëren, snoeien wij  al onze bomen en planten elk jaar weer. Door te snoeien bevorder je de groei van de bomen, door te snoeien houdt je de bomen mooi in model en veel gezonder waardoor je een super lange periode enorm kunt genieten van je bomen in je tuin.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.