Fagus sylvatica (Beukenhaag)

De Fagus sylvatica of wel de Beukenhaag wordt in Nederland op vele manieren toegepast in de tuinen. De Fagus sylvatica behoudt zijn blad ook nog eens in de winter. Het wordt bruin maar blijft aan de takken hangen totdat de nieuwe knoppen langzaam uit beginnen te lopen. Op dat moment laat hij zijn blad vallen.

Kenmerken beuk

De Fagus sylvatica kan als boom wel een 40 meter hoog worden. Zijn stam is glad en grijs en zijn bast is erg dun. Hierdoor kan zijn schors, bij plotse blootstelling aan de zon, verbranden. Het blad van de beuk is licht gegolfd en glanzend fris groen. De beuk kan zeer goed tegen schaduw, hij gedijt het beste op vochthoudende maar wel goed doorlatende grond. Deze boom kan wel tot zo’n 300 jaar oud worden. In Nederland heb je prachtige exemplaren staan, de dikste heeft een omtrek van 5 meter.

Onderhoud

Het onderhoud van deze Fagus sylvatica lage lei boom is zeer eenvoudig. Door deze beuk 2x per jaar te scheren houdt je hem geweldig mooi in model. Dit kun je het beste in het voorjaar en het najaar doen. Hierdoor ontstaat een prachtig vertakt scherm vol met fris groene bladeren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.