Carex oshimensis ‘Evergold’ (Zegge)

De Carex oshimensis ‘Evergold’ is een winterharde siergrassoort. Dit siergras heeft prachtig bond blad met de kleuren geel en groen. Dit is echter dan ook de grootste sierwaarde van de plant. Deze grassoort is een laagblijvende, bodembedekkende siergras dat in de breedte groeit. De Carex kun je heel goed in een border planten, in groepen bij elkaar, dit geeft echt een super mooi effect. Maar ook is deze Carex osh. ‘Evergold’ echt super geschikt om op je balkon te hangen of om op je terras te plaatsen.

Standplaats

De Carex staat het liefst niet in de volle zon. Hij vindt het heerlijk om half in de schaduw te staan. De Carex oshimensis ‘Evergold’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de schaduw tot halfzon.

Onderhoud

Het onderhoud van de Carex oshimensis ‘Evergold’ is zeer eenvoudig. Gedurende de zomer is het een kwestie van evt. bruin geworden bladeren verwijderen. In het vroege voorjaar kunt u deze grassoort terug knippen tot een 10 cm boven de grond. Later in het voor jaar zal deze Carex oshimensis ‘Evergold’ weer gewoon uitlopen. Natuurlijk vragen ze wel wat water als u deze Carex soorten op uw balkon of terras hebt staan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.