Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ (Wintergroene liguster)

De Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ is een half wintergroene haagplant. Dit wil zeggen, alleen met strenge winters verliest hij zijn blad. Met de normale winters zoals wij die in Nederland hebben houdt deze haagplant zijn blad.  Het is een hele makkelijke en sterke haagplant die op vrijwel elke grondsoort goed gedijt. Vogels zijn helemaal wild van deze plant. Zij maken in de hagen vaak hun nestjes. Deze plant was bij de Romeinen al bekend als een zeer gemakkelijk te snoeien haagplant. In Nederland wordt deze plant veel gebruikt voor hagen als tuinafscheiding. Zoek je echter een mooie tuinafscheiding waarvan het blad in de winter verkleurd naar het bruin rood kijk dan ook op onze webshop naar de Fagus sylvatica.

Bloemen

Gedurende de bloei van de Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ zit deze plant vol met kleine witte bloempluimpjes. Deze bloempluimpjes geven ook nog een heerlijke geur. Het is een heel sterk soort wat goed tegen de schaduw kan. Deze plant bloeit in de maanden juli / augustus.

Snoeien

De Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ kun je het beste snoeien, scheren, in de maanden april en september. Door hem regelmatig te snoeien blijven ze vrij smal en krijgen een super mooie fijne vertakking. Van de Ligustrum worden vaak allerlei vormen gesnoeid. Zo zie je vaak vele vormen van dieren gemaakt van de Ligustrum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.