Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ (Sneeuwbal)

De Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ is een schitterende winterbloeier. Deze boom wordt ongeveer een 2 tot 2.50 hoog. Hij is boven af geënt waardoor zijn takken een sterke opgaande groei hebben. Zijn kroon wordt veelal niet breder dan 1mtr. Deze prachtige sierboom kan goed tegen de zon maar ook in een lichte schaduw groeit hij goed. De viburnum houdt van een iets zure, humusrijke, voedzame grond. In droge tijden is het goed om hem extra water te geven. In droge tijden kunnen eigenlijk alle bomen extra water gebruiken.

Blad en bloemen

Deze viburnum laat zijn bladeren in de winter vallen. Echter onder de viburnum soorten heb je bladverliezende maar ook groenblijvende soorten. Ze bloeien vaak wit maar deze Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ bloeit roze. In de knop zijn ze bijna rood maar bij het openen van de bloem wordt hij roze en later weer verkleurt hij naar het wit. De bloemen hebben een fantastische geur. Omdat het, als deze viburnum bloeit, vaak nog te koud is voor insecten die de bloemen zouden kunnen bestuiven, worden er helaas nooit besjes gevormd. Na de bloei krijgt deze Viburnum zijn bladeren. Deze zijn groen maar in de herfst krijgen ze een geweldig mooie herfstkleur. In de winter vallen deze bladeren eraf en maken snel plaats voor een nieuw bloeiseizoen.

Snoeien

Het snoeien van de Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ is niet noodzakelijk. Echter kun je hem na de bloei terug knippen om hem goed in vorm te houden. Evt. doodgevroren takken kun je in het voorjaar weg knippen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.